- هیچ چیز هیجان انگیز تر از خرید اولین اسب برای دوستداران اسب نیست. در بسیاری از مواقع این تجربه ی هیجان انگیز می تواند به دلیل کمبود اطلاعات، به یک فاجعه تبدیل شود. خرید اسب نباید با عجله و بدون اطلاعات کافی از مسئولیت هایی که همراه با خرید اسب به وجود می آیند انجام گیرد. تحقیق در مورد تاثیراتی که اسب بر روی زندگی روزمره شما می گذارد قبل از خریداری اسب ضروری است. خرید یک اسب نامناسب یا خطرناک نه تنها لذتی ندارد بلکه می تواند باعث بوجود آمدن شرایط سختی برای صاحب جدیدش شود.

 

قبل از اینکه به دنبال اسب مناسبی برای خرید بگردید، مواردی هست که باید با دقت آن ها را بررسی کنید، از جمله تعهدات مالی و زمانی ای که پس از خرید اسب بوجود می آیند. راهنمای کامل برای خرید اسب که در چندین قسمت بر روی سایت قرار گرفته است به توضیح کامل تمامی مراحل خرید اسب، از پیش نیاز های خرید اسب تا پیدا کردن اسب مناسب برای خرید و نکات کلیدی در خرید اسب می پردازد. در این مطلب که قسمت اول از راهنمای کامل برای خرید اسب است، به برخی از جنبه ها و پیش نیاز های مالک اسب شدن و بعضی از مسائلی که قبل از جستجو برای اسب فروشی باید آنها را در نظر بگیرید می پردازیم.

تعهدات زمانی

نگهداری از اسب یک فرایند وقت گیر است و قبل از خرید اسب باید به این فکر باشید که شما چگونه می توانید برنامه ی زندگی روزانه ی خود را با نگهداری از اسب وفق دهید. اگر چه اکثر باشگاه های سوارکاری مسئولیت نگهداری از اسب، تغذیه ی اسب، تمیز کردن روزانه ی زیر پای اسب، تهیه ی آب تمیز برای اسب، رها کردن روزانه ی اسب در مانژ برای ورزش و قشو کردن اسب را می پذیرند، اما با این حال سوار شدن و انجام ورزش های سخت تر، سر زدن و بررسی کردن وضعیت اسب، تعلیم دادن اسب و وقت گذراندن با آن و به وجود آوردن رابطه ای قوی از جمله وظایفیست که بر دوش مالکان اسب قرار دارد. وقت گرفتن مرتب از نعلبند و (در صورت لزوم) دامپزشک نیز مستلزم مقداری از وقت شما میباشد.

زمان لازمه ی تقویت رابطه با اسب است
اکثر اسب ها به سرعت خود را با برنامه ی جدید وفق می دهند و به آن عادت می کنند اما باید در نظر داشت که رفتار هر اسب متفاوت است و هر اسب ممکن است به شرایط به نحوی عکس العمل نشان بدهد. بعضی از اسب ها ممکن است در صورت انجام نشدن یا به هم خوردن برنامه شان مضطرب و نگران شوند. به عنوان مثال اگر شما اسبتان را سی روز پی در پی در ساعت ۵ عصر سوار شوید، ممکن است اسبتان روز سی و یکم نیز از شما انتظار داشته باشد که حدود ساعت ۵ عصر سوار او شوید.
هنگامی که شما برای مسافرت برنامه می ریزید نیز باید به اسب خود توجه کنید و در نظر بگیرید که در مدتی که مسافرت هستید و نمیتوانید به اسبتان سر بزنید، چه کسی برای انجام این کار قابل اعتماد است و از عهده ی این کار بر می آید.

تعهدات مالی

خرید اسب همراه با تعهدات مالی بزرگی است. هزینه ی نگهداری و پانسیون اسب نیز می تواند به اندازه ی خرید خود اسب، و یا حتی بیشتر، مخارج داشته باشد. علاوه بر هزینه ی خریدهای اولیه (خرید اسب، کله گیر،تجهیزات سوارکاری و غیره)، هزینه های طولانی مدت نیز وجود دارند که باید در نظر گرفته شوند، مانند هزینه ی تغذیه و پانسیون اسب، نعلبندی و قیار کردن سم، معاینه توسط دامپزشک، ضد انگل، واکسیناسیون، دارو و بیمه. در صورتی که اسب نیاز به تعلیم داشته باشد، هزینه های تعلیم او نیز باید درنظر گرفته شوند.

در شهرهای مختلف، هزینه های نگهداری اسب متفاوت می باشند. به طور متوسط هزینه ی پانسیون اسب در یک باشگاه ماهیانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان میباشد، اما این ارقام تنها برای آگاهی حدودی از هزینه ی ماهیانه ی پانسیون اسب آورده شده اند و در برخی از باشگاه ها ممکن است هزینه ی پانسیون بیشتر و یا کمتر از این مقدار باشد. شما باید آمادگی بالا رفتن ناگهانی قیمت ها را نیز داشته باشید، برای مثال در صورتی که مشکل کمبود کاه و بیده بوجود آید ممکن است هزینه ی پانسیون اسب به طور ناگهانی افزایش یابد.

محل نگهداری اسب

پانسیون اسب یکی از گران ترین و مهم ترین تصمیمات مالک اسب است. نگهداری اسب در ملک شخصی کمترین هزینه را به دنبال دارد، اما توجه داشته باشید که در این صورت فردی باید تمام وقت از اسب ها مراقبت کند. اسب ها به سرپناه مناسب و منطقه ی ورزش (مانژ) نیاز دارند. سیستم دفع زباله نیز باید از قبل در نظر گرفته شود. در اطراف مانژ باید نرده یا حصار های با کیفیت استفاده شود تا برای اسب ها امن و بی خطر باشد. داشتن محوطه ی کافی در مانژ برای ورزش کردن کامل اسب ضروریست (به خصوص اگر اسبتان را زیاد سوار نمی شوید). تغذیه ی اسب ها نیز موردیست که باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد و علوفه های مورد نیاز باید با توجه به نیاز های بدن اسب با نسبت معین تهیه گردد.

مانژ ورزش اسب
اگرچه پانسیون اسب در باشگاه های سوارکاری هزینه های بیشتری دارد، اما از مزایایی نیز برخوردار است، به طور مثال همیشه فردی موجود است که مراقب اسب هاست و غذای آن ها را سر وقت می دهد، نکات بهداشتی و ایمنی در آنجا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و استاندارد ها بیشتر مد نظرند، در صورت به وجود آمدن مشکل برای اسب مراقب اسب ها به زودی مالک اسب و در صورت لزوم دامپزشک را مطلع می کند، در صورت بروز مشکل برای اسب معمولا افراد حرفه ای و کمک دهنده در دسترس هستند، هزینه هایی مانند ساختن اصطبل و مانژ از روی دوش شما برداشته می شود و در بسیاری از باشگاه های سوارکاری کلاس های آموزشی نیز ارائه می گردد.

درنهایت تصمیم محل نگهداری اسب به شما برمیگردد، اما به دلیل مسئولیت ها و دانشی که نگهداری از اسب در ملک خود نیاز دارد، توصیه می شود در صورتی که می خواهید اولین اسب خود را بخرید آن را در پانسیون باشگاه های سوارکاری نگهداری کنید. به طور کلی تصمیم راحت تر و معقول تر برای اکثر افراد نگهداری از اسب در باشگاه های سوارکاری است. اما در هر صورت قبل از خرید اسب محل نگهداری اسب باید مشخص باشد، به طور مثال اگر می خواهید اسب را در یک باشگاه سوارکاری به پانسیون بگذارید، پس از مراجعه و بررسی وضعیت نگهداری اسب ها در باشگاه های مختلف، باشگاهی را که می خواهید اسب خود را در آن نگهداری کنید مشخص کنید و قبل از خرید اسب با مسئول آن باشگاه در مورد شرایط پانسیون و نگهداری اسب در آن باشگاه صحبت کنید.

تصمیمات دراز مدت و آینده نگری

آخرین فکری که قبل از خرید اسب باید در نظر داشته باشید این است که در ۵ یا ۱۰ سال آینده چه اتفاقی می افتد. به طور مثال اگر تصمیم دارید برای فرزند خود یک پونی (Pony) یا یک اسبچه خزر تهیه کنید، هنگامی که فرزندتان بزرگ شود با آن اسب چه می کنید – آیا او را می فروشید، اجاره می دهید یا به عنوان یک همراه نگه می دارید؟ اگر اسب شما دیگر توانایی محقق ساختن اهداف شما را نداشته باشد و یا مناسب فروخته شدن به فرد دیگری نباشد، با او چه می کنید؟ اگر اسب شما بازنشسته شود با او چه می کنید؟ این ها سوالاتی هستند که باید قبل از خرید اسب به دقت به آن ها فکر کنید. پیدا کردن خانه ی مناسب برای اسب یکی از مسئولیت های کلیدی مالکان اسب است حتی در صورتی که دیگر توانایی نگه داری اسب را نداشته باشند و قصد فروش اسب را داشته باشند.  یادتان باشد که در مورد اسبها، خرید آن ها بسیار ساده تر از فروش آن هاست.